קשה למצוא אנשים שלא אוהבים לאכול. האוכל מקיף אותנו מכל עבר וניתן לראות את ההתרגשות והעניין שאנשים מגלים בו אפילו על ידי סריקת הרשתות החברתיות. כל מי שפתח את הפייסבוק והתבונן לזמן בה בהעלאות של חבריו, ראה שלא מעטים מהם נהנים להציג תמונות של מאכלים שהם עתידים לאכול או שהוכנו על ידם.
יש אנשים שיגמעו מרחקים רק כדי להגיע למסעדה מסוימת עליה הם שמעו המלצה. נוסף על כך, יש אינספור מתכונים שגודשים את האינטרנט ושפע מתכונים שיוצאים לאור כספרים.
כמובן שכאשר אנשים מארגנים אירוע, הקייטרינג תופס את מרכז הבמה. בקיצור ולעניין – בני האדם אוהבים לאכול.
ומה לגבי בעלי עסקים שעוסקים בתחום הקולינריה? כיצד יכול צילום איכותי לסייע לעסק שלהם להצליח?
אם אתם בעלי עסקים שעוסקים בתחום הקולינריה – בעלי חברת קייטרינג, חנות גלידה, מסעדה, בית קפה, מאפיה או כל בית עסק אחר שעוסק בתחום, חשוב שתכירו את כוחה של המצלמה. צילום מזון הוא אמנות – באמצעות צילום איכותי ניתן לגרות את הקהל, לעורר את בלוטות הטעם שלו ולגרום לו לרצות – אבל ממש לרצות לאכול את המנה המצולמת.
צילום נכון יוכל להעביר למתבונן מידע על המאכל המצולם כך שהוא יוכל כמעט לחוש את הטעם, המרקם והריח שלו. השאלה היא "היא איך עושים את זה? איך גורמים למזון המצולם לעורר במתבונן את כל התחושות שאנו רוצים להעביר?", באמצעות הטיפים הבאים תוכלו להכיר את רזי התורה:
- צילום מקרוב – כשמצלמים מזון חשוב לצלם אותו מקרוב. צילום מקרוב יאפשר לצופה לראות את הטקסטורה של המאכל, כך שהוא יוכל לדמיין את ריחו. חשוב לרדת עם המצלמה לגובה של המאכל המצולם ובמידה שיש עדשת מאקרו, להשתמש בה.
- עומק שדה רדוד – באמצעות שימוש בעומק שדה רדוד ניתן לבודד את המאכל כך שהרקע של המנה יהיה מטושטש והמנה תראה בבירור. אפשר לבצע את הדבר על ידי פתיחת צמצם, קרבה למנה ושימוש באורכי מוקד גדולים.
- זווית הצילום – כדי לייצר למנה מראה מרשים, רצוי לצלם אותה מזווית שנמוכה יותר מהגובה שהסועד רואה אותה.
- תאורה – האור הוא מרכיב מרכזי בצילום המזון. באמצעות תאורה ייחודית יהיה ניתן להדגיש את הרכיבים המרכזיים במנה (רוטב, רכות, טריות, עסיסיות או כל מרכיב אחר שעשוי לעורר תיאבון). חשוב להימנע מאור ישיר ולהשתמש בתאורה רכה וצידית ביחס למיקומה של המנה.
- קצב עבודה – כאשר מצלמים מזון חשוב לעבוד במהירות. אוכל חם עלול להתקרר – כך שהאדים שעשויים לעורר את התיאבון של המתבונן ייעלמו. במקרה של אוכל קר – כמו גלידה למשל, חשוב לפעול מהר אחרת יתגלה שהיא נמסה.
- סטיילינג – חשוב לסדר את המנה ואת המרכיבים הנוספים שמשלימים את התמונה בצורה מדויקת ומזמינה. מרכיבים אלו כוללים למשל: מפיות, מפה, סכו"ם ואלמנטים אחרים שנמצאים באותו האזור בו המנה נמצאת. חשוב לוודא שהמנה אסתטית ושהמקום נקי לחלוטין.
- לא לפחד להתנסות – כדי לצלם מזון בצורה מרשימה ולהעביר למוחו של המתבונן את כל המסרים שיגרמו לו לרצות לאכול את המאכל המצולם, חשוב להתנסות – לצלם את המנה מזווית מסוימת ולאחר מכן מזווית אחרת ולשחק עם התאורה והנתונים הטכניים. כל המשחקים הללו יסייעו ברכישת ניסיון ויובילו לשיפור הצילומים.
ואפשר גם לפנות אל צלם מזון מקצועי
צלם מקצועי שמתמחה בצילום מזון, יכיר את השיטות המתקדמות ביותר לצילום מזון ויעבוד עם ציוד משוכלל בסטודיו שמאפשר עבודה איכותית.
בעזרת הידע, הכישרון והיצירתיות, יוכל הצלם להעניק לכל לקוח את השירות המתאים ביותר לצרכיו ולסייע לו לחשוף את העסק, לייצר עניין בקרב הקהל הפוטנציאלי ולהגדיל את כמות המכירות.
צלם מקצועי יעבוד במהירות אך לא יתפשר על הפרטים הקטנים וידע כיצד לנצל את הנתונים הקיימים בצורה הטובה והיעילה ביותר.